4Life TF Cardio

Sistem Kardiovaskular merangkumi jantung, arteri vena yang membekalkan oksigen ke seluruh badan termasuk otak, jantung dan organ-organ lain. Ramuan hebat yang dirumus khas untuk kesihatan sistem kardiovascular. Antara kandumgannya:

Targeted Transfer Factor, Red Rice Yeast, CoQ10, Resveratol, Arginate – mengawal kadar kolestrol dan menjaga pembuluh darah, menyahkan radikal bebas, meluaskan dan melancarkan perjalanan darah dalam  ateri/ salur darah.

Magnesium, potassium, Mg, Gingko Biloba, Hawthorne, Butcher’s Broom dan vitamin C -membantu meregulasi dan mengurangkan  tekanan darah dan memberi keanjalan kepada pembuluh darah.

Vitamin B, terutama folic asid, vitamin B6 dan B12 dan antioxidant seperti selenium, copper, zinc dan vitamin A, C dan E. - bahan - bahan ini berfungsi menguatkan sistem kardiovascular (jantung) dan juga menurunkan kadar homocystein di dalam darah

Folic Acid, Vit B6 dan Vit B12- membantu meningkatkan pembersihan toksin.

Beta carotene, Vit C, vit. E: Resveratrol, Se, Cu/Zn : Membantu menghalang pengoksidan.

FAEDAH DAN KEBAIKAN PADA JANTUNG:
1) Melindungi dan memperkuat : Jantung adalah organ teras yang dinamik dan sentiasa berdenyut mudah terdedah kepada kerosakan yang disebabkan radikal bebas
2) Menyokong aliran darah periferi yang sihat: Pengaliran darah yang baik menyumbang kepada peningkatan yenaga, pengurangan pembekuan darah, konsentrasi yang lebih baik dan banyak lagi. Ginkgo biloba adalah herba yang mampu menyokong aliran darah ke otak dan periferi yang sihat dan pada masa yang sama peredaran dan pengoksidgenan seluruh tubuh badan.
3) Mengekalkan kekenyalan saluran darah: Kekenyalan sangat penting untuk memastikan nutrien dan oksigen sampai ke jantung. Arginate mampu menyokong lapisan dalam salur darah dan penghasilan nitrik oksida, agen yang melebarkan salur darah dan menggalakkan aliran darah yang baik. Selain itu magnesium, kalium vitamin C juga menyokong kelenturan, kekenyalan salur darah dan menggalakkan tekanan pada tahap yang sihat.
4) Menyokong Tahap Homosisteina yang sihat: Homosisteina adalah asid amino yang dihasilkan oleh badan untuk menyokong kesihatan jantung dan kolestrol. Vitamin B (terutama asid folik, B6 dan B12) dan Anti oksida (seperti selenium, kuprum, zink, vitamin A, C & E) sangat berkesan untuk menyokong tahap homosisteina yang sihat.
5) Menyokong salur darah yang sihat: Asid askorbik, niasinamida, hawthorn, resveratrol, bawang putih, lisina dan ektrak yis beras merah menyokong salur darah, peredaran darah dan tahap kolestrol yang sihat.

KANDUNGAN DALAM 4LIFE TF CARDIO (CV)
Transfer Factor,
Ekstrak Ruscus aculeatus (Butcher’s Broom)
Ekstrak Ginkgo Biloba
Ekstrak Crataegus Oxycantha (Hawthorn)
Allium Sativum (Bawang Putih)
Beta Vulgaris (serbuk Akar Ubi Bit)
Esktrak Polygonum
Cuspidatum (Resveratrol).
Ekstrak Monascus pillosus fungus (Yis Beras Merah)

BERMINAT? UNTUK PESANAN PRODUK BOLEH DIBUAT 
MELALUI KAEDAH DIBAWAH INI...

TF Cardio + Set

Add a comment