Sunday, March 17, 2013

Apa Itu Transfer Faktor?

Apa Itu Transfer Factor

Transfer Factor (TF) adalah molekul-molekul halus yang membawa maklumat tentang imuniti. Apabila dimakan ‘molekul-molekul bijak’ ini memindahkan maklumat kepada sel-sel imun agar mereka bersedia melengkapkan diri untuk membina pertahanan yang pantas bagi menghadapi serangan musuh. TF mengawal inflamasi, membantu sistem pertahanan antioksida dan meningkatkan aktiviti sel Natural Killer (NK) atau sel pembunuh semulajadi yang penting dalam melawan pelbagai jenis jangkitan dan barah.

Sasaran TF dihasilkan khusus untuk membekalkan sokongan imun kepada fungsi-fungsi spesifik dan sistem organ. Contohnya, sasaran TF yang menyokong endokrin dan sistem metabolic, membantu sistem pancreas, aktiviti insulin, kawalan glukosa, metabolisme lemak, dan penghasilan tenaga. Ini amat membantu dalam mencegah atau menguruskan diabetis.

Terdapat juga sasaran TF untuk sistem kardiovaskular, sistem pernafasan, sistem limfatik, sistem pencernaan, sistem peranakan dan sistem perkumuhan.

Kita amat bertuah, hasil penemuan pada tahun 1949 oleh Dr H. Sherwood Lawrence, penyelidikan selama 50 tahun sebelum TF dikomersialkan pada tahun 1998 oleh  4Life Research. Komitmen 4life Research dengan revolusi sistem imun membuka ruang kepada setiap insan menjalani kehidupan dengan sempurna. Syarikat yang berasaskan kajian berdasarkan gaya hidup yang berubah, menjadikan 4life Research satu-satunya peneraju sistem imun melalui TransferceuticalTM Science.

0 comments :